Annemieke Stoel


Praktijk Anicca

Het is mijn passie om mensen te begeleiden "blijer en vrijer" door het leven te gaan. 

Met warmte en rust begeleid ik je om contact te maken met wat er (diep van binnen) bij je leeft. Er is tijd om stil te staan bij dat wat werkelijk belangrijk voor je is, of om daar samen naar op zoek te gaan. Je kunt ervan uitgaan dat ik je met liefde, respect en eerlijkheid benader. Ik ben bereid om samen met jou te onderzoeken wat helpt om blokkades in jouw lichaam en geest te openen zodat er ruimte komt voor verandering. 
Mijn talent is om een veilige en warme sfeer te creƫren waarin mensen bereid zijn eerlijk naar zichzelf te kijken en een nieuwe stap durven te maken.

Ik vind het belangrijk dat je je veilig genoeg voelt om contact met jezelf te kunnen maken. 
Je bent daarom welkom voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!
Welkom!

Annemieke                                                    


Persoonlijke ontwikkelingsweg

Als ik terugkijk naar mijn eigen ontwikkeling zie ik een capabel meisje wat gemakkelijk voldeed aan de verwachtingen en wensen van mijn ouders, van school en van de maatschappij. Zonder problemen doorliep ik het hele traject van basisschool naar universiteit en kreeg gemakkelijk een baan. Ik was echter niet gelukkig en ik voelde een grote leegte in mezelf. Ik ervaarde steeds meer dat ik een trucje kon wat gewaardeerd werd.... en tegelijkertijd voelde ik dat er niemand "thuis was in mezelf".
Na een zware operatie aan mijn hoofd was de noodzaak om de weg naar binnen te gaan onontkoombaar. Ik begon te leren mezelf en mijn behoeften serieus te nemen. Met veel vallen en vooral met steeds weer opstaan, ben ik mijn weg gegaan. Lichaamsgeorienteerde psychotherapie en de mensen die ik daarbij ontmoet betekenen veel voor mij. Ik leerde om thuis te komen bij mezelf, om te gaan zien dat ik inmiddels volwassen geworden ben, goed kan zorgen voor mezelf en dat ik steeds meer afscheid mag nemen van oude kind-overtuigingen.

Ik heb geleerd en ervaren dat er zoveel meer is dan alleen mijn cognitieve "denkhoofd". Aanraking en meditatie zijn belangrijk geworden in mijn leven. Aanwezig zijn in mijn lichaam betekent ook meer leven in het hier en nu. Vertraging en me bewust zijn van mijn adem in de Stilte zijn belangrijk voor mij, juist als tegenwicht van de hektiek van het leven. Steeds meer leef ik vanuit liefde en vertrouwen. Dit is terug te zien in mijn kontakten, in mijn werk als therapeut en in mijn persoonlijk leven. Er is een diepe rust en vertrouwen in mij dat ik op de goede weg loop.

Het is mijn passie om deze andere manier van leven te delen met en te leren aan andere mensen. Ik zie het leven als een grote leerschool waarin zich steeds opnieuw nieuwe verdiepende lessen aandienen. 
Ik hou van wandelen, dansen, tuinieren, mediteren, masseren en zoek in relaties met mensen de diepte op van wezenlijk kontakt. Volgens mij heb ik voor mij het beste beroep!

Opleidingen
Ik ben geboren in Heemstede in 1966 en heb daarna op verschillende plekken gewoond; ik ben opgegroeid in de buurt van Wageningen en heb gestudeerd in Utrecht. Daarna heb ik vele jaren gewoond en gewerkt in Groningen.
Na mijn sabbatical jaar in India en Nepal (2002) en het krijgen van mijn kinderen, heb ik mijn woon- en werkplek in Dwingeloo gevonden. Sinds 2009 houd ik daar praktijk. Momenteel werk ik ook veel in het Centrum voor Welzijn en Gezondheid in Hoogeveen.
Ik ben opgeleid bij de Stichting BodyMind Integration (afgestudeerd in 2001). Om mijn werk verder te verdiepen volgde ik de traumatraining bij het Aumm-instituut (2012). In het najaar van 2014 ben ik gestart met een verdiepende training van Larry Heller, de NARM: NeuroAffectieve Relationele Model (2014-2016). Inmiddels heb ik die succesvol afgesloten.
Ook volgde ik in 2015 de voor de zorgverzekeraars verplichte bijscholing: Psychologie, Psychiatrie en Medische Basiskennis. Tevens volgde ik vele trainingen op het gebied van o.a. Vipassanameditatie, Innerlijk kindwerk & Vrouwentraining, Massage en Healing Tao.
Momenteel volg ik de training om relatietherapie te geven: Growing in Love Together.

Van oorsprong ben ik een wetenschappelijk opgeleid bioloog (drs.) en eerstegraads bevoegd docent. Jarenlang begeleidde ik als studieadviseur met veel plezier studenten biologie en studenten levenswetenschappen bij de Rijksuniversiteit Groningen (1997-2007; 2013-2014; 2016).

Ik ben geregistreerd als Registertherapeut Aanvullende Gezondheids-zorg (RTAG).
Via mijn beroepsvereniging SBLP (voorheen NVPITea) is mijn praktijk Anicca aangesloten bij het landelijk erkende Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ). Tevens ben ik voor de klachtenregeling lid van de SCAG.
Veel zorgverzekeraars vergoeden in de aanvullende paketten (een deel van) de kosten.
https://www.sblp.nl/PDF/Vergoedingen%20Zorgverzekeraars%202020.pdf

 

Ik geef sessies en cursussen in Hoogeveen. Het Centrum voor Welzijn en Gezondheid is een inspirerende plek om persoonlijk te groeien, te leren en te genieten!